Du behöver
- 2 st squash grön och gul
- 1 st morötter (ca 500 g)
- 2 st paprikor gul och röd
- 1 st salladslökar knippa
- 2 msk olivolja
- 2 msk fryst provensalsk krydda
Dressing:
1.5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt
Gör så här
1
Skölj, dela och skär squashfrukterna i bitar. Skrapa och skölj morötterna.
2
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Ansa och skär salladslökarna i bitar.
3
Lägg alltsammans utom sallads-lökarna i en långpanna. Ringla lite olivolja över alltsammans, krydda rikligt med provençalekrydda och rör om.
4
Placera långpannan mitt i ugnen, i 250 grader, cirka 15 minuter.
5
Ta ut plåten och tillsätt salladslökarna och vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade.
6
Sätt in plåten ytterligare cirka 10 minuter, tills grönsakerna är nätt och jämnt genomstekta, men de bör ha ganska mycket spänst kvar och morötterna ska vara lite krispiga.
7
Lägg alltsammans i en kruka eller skål. Vispa samman dressingen och häll den över alltsammans. Låt kallna.
8
Förvara de marinerade grönsakerna i kyl, så håller de sig upp till cirka en vecka.