Du behöver
- 50 g mörk blockchoklad
- 2 äggvitor
- 2 dl socker
- 1 påse (50 g) rostade mandelspån
- Fyllning:
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 dl lemon curd, (sjuden citronkräm)
- Till servering:
- färska bär
- O’hoj chokladsås
Gör så här
1
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
2
Häll äggvitor och socker i en rostfri bunke. Placera bunken över en kastrull med lite sjudande vatten. Vispa med elvisp tills marängmassan är riktigt fast och skålen kan vändas utan att smeten faller ut.
3
4
Blanda i mandelspån och rör slarvigt ner den smälta chokladen.
5
Klicka ut smeten till 4-6 rejäla marängberg på bakpappersklädd plåt.
6
7
Grädda i ugnens nedre del i 125 grader 50-60 minuter tills marängerna känn torra, men är något mjuka inuti. Låt dem svalna.
8
9
Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Fyll en spritspåse med citrongrädden.
10
11
Gör ett hål i toppen av marängerna och fyll hålrummet med citrongrädden.
12
13
Garnera med bär och placera varje marängberg på en spegel av ringlad chokladsås. Servera direkt med en kopp starkt kaffe.