Du behöver

  • 50 g mörk blockchoklad
  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 påse (50 g) rostade mandelspån
  • Fyllning:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl lemon curd, (sjuden citronkräm)
  • Till servering:
  • färska bär
  • O’hoj chokladsås

Gör så här

1
Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.

2
Häll äggvitor och socker i en rostfri bunke. Placera bunken över en kastrull med lite sjudande vatten. Vispa med elvisp tills marängmassan är riktigt fast och skålen kan vändas utan att smeten faller ut.

3

4
Blanda i mandelspån och rör slarvigt ner den smälta chokladen.

5
Klicka ut smeten till 4-6 rejäla marängberg på bakpappersklädd plåt.

6

7
Grädda i ugnens nedre del i 125 grader 50-60 minuter tills marängerna känn torra, men är något mjuka inuti. Låt dem svalna.

8

9
Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Fyll en spritspåse med citrongrädden.

10

11
Gör ett hål i toppen av marängerna och fyll hålrummet med citrongrädden.

12

13
Garnera med bär och placera varje marängberg på en spegel av ringlad chokladsås. Servera direkt med en kopp starkt kaffe.