Du behöver
- 2 stora bifftomater
- 1 burk (250 g) keso med oliv
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- pepparmix
- 1 klyfta isbergssallat
- 1 rejäl näve rucolasallat
- 1 / 2 burk (á ca 400 g) vita bönor
- 1 burk (ca 105 g) rökta musslor
- Att servera till:
- vitlöksbröd
Gör så här
1
1. Skär bort toppen på varje tomat och gröp ur fruktköttet med hjälp av en tesked. Fyll tomaterna med olivkeso.
2
2. Finhacka eller mixa tomatinkråmet. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda ner lökhacket och oljan i inkråmet och smaksätt med pepparmix.
3
3. Strimla både isbergs- och rucolasallaten och lägg allt i en skål. Låt bönorna rinna av väl och tillsätt dem. Blanda ner tomatinkråmet.
4
4. Lägg salladen på tallrikarna och placera tomaterna ovanpå. Lägg på väl avrunna musslor.
5
5. Servera med bondbröd penslat med vitlöksolja.
Musslor är gott, näringsrikt och ger få kalorier. Rökta musslor är perfekt att servera till sallad. Den som vill kan variera med räkor eller krabba.