Du behöver

  • 2 stora bifftomater
  • 1 burk (250 g) keso med oliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • pepparmix
  • 1 klyfta isbergssallat
  • 1 rejäl näve rucolasallat
  • 1 / 2 burk (á ca 400 g) vita bönor
  • 1 burk (ca 105 g) rökta musslor
  • Att servera till:
  • vitlöksbröd

Gör så här

1
1. Skär bort toppen på varje tomat och gröp ur fruktköttet med hjälp av en tesked. Fyll tomaterna med olivkeso.

2
2. Finhacka eller mixa tomatinkråmet. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda ner lökhacket och oljan i inkråmet och smaksätt med pepparmix.

3
3. Strimla både isbergs- och rucolasallaten och lägg allt i en skål. Låt bönorna rinna av väl och tillsätt dem. Blanda ner tomatinkråmet.

4
4. Lägg salladen på tallrikarna och placera tomaterna ovanpå. Lägg på väl avrunna musslor.

5
5. Servera med bondbröd penslat med vitlöksolja.


Kommentar:
Musslor är gott, näringsrikt och ger få kalorier. Rökta musslor är perfekt att servera till sallad. Den som vill kan variera med räkor eller krabba.