Du behöver

  • 1-2 salladslökar
  • 1 rejäl potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
  • några timjankvistar
  • 1 krm pepparmix
  • 250 g laxfilé
  • 1 burk (225 g) musslor i vatten
  • Snabb-aioli:
  • 3-4 msk majonnäs
  • vitlökspulver

Gör så här

1
1. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Skala och skär potatisen i tändstickstjocka stavar.

2
2. Fräs lök och potatis i olja någon minut.

3
3. Häll på vatten, fiskfond eller buljong och krydda med timjan och pepparmix. Koka under lock cirka 10 minuter.

4
4. Skär under tiden fisken i kuber. Lägg ner dem i soppan och häll på musselspadet. Sjud fisken 3-4 minuter. Lägg i musslorna.

5
5. Smaksätt majonnäsen med vitlökspulver efter tycke och smak.

6
6. Servera soppan het med en klick snabb-aioli och lite rivet skal från en väl tvättad apelsin. Bjud gärna på ett gott bröd till.


Kommentar:
Serveras med rivet apelsinskal och bröd.