Du behöver
- 1-2 salladslökar
- 1 rejäl potatis
- 1 msk olivolja
- 4 1/2 dl vatten
- 1 1/2 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
- några timjankvistar
- 1 krm pepparmix
- 250 g laxfilé
- 1 burk (225 g) musslor i vatten
- Snabb-aioli:
- 3-4 msk majonnäs
- vitlökspulver
Gör så här
1
1. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Skala och skär potatisen i tändstickstjocka stavar.
2
2. Fräs lök och potatis i olja någon minut.
3
3. Häll på vatten, fiskfond eller buljong och krydda med timjan och pepparmix. Koka under lock cirka 10 minuter.
4
4. Skär under tiden fisken i kuber. Lägg ner dem i soppan och häll på musselspadet. Sjud fisken 3-4 minuter. Lägg i musslorna.
5
5. Smaksätt majonnäsen med vitlökspulver efter tycke och smak.
6
6. Servera soppan het med en klick snabb-aioli och lite rivet skal från en väl tvättad apelsin. Bjud gärna på ett gott bröd till.
Serveras med rivet apelsinskal och bröd.