Du behöver

  • 2 st salladslökar eller 1
  • 3 msk smör
  • 5 msk vetemjöl (45 g)
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 st burkar salladskrabba välrensad
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 dl vin torrt vitt

Gör så här

1
Ansa och finskiva löken, fräs den mjuk i smör på medelvärme i stor och tjockbottnad (eller plastbehandlad) kastrull. Rör i mjöl, späd med vätskan. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter på svag värme. Rör om hela tiden, mjölken bränns lätt.

2
Smaka under tiden av med salt, peppar och socker.

3
Vänd i krabba och välskalade räkor, runda av med en skvätt vin och fördela i små gratängformar. Ställ i långpanna och gratinera cirka 15 minuter mitt i 250-gradig ugn precis före servering.