Du behöver
- 2 st salladslökar eller 1
- 3 msk smör
- 5 msk vetemjöl (45 g)
- 6 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar malen
- 1 st kajennpeppar dutt
- 0.5 tsk strösocker
- 1 st burkar salladskrabba välrensad
- 500 g räkor med skal
- 0.5 dl vin torrt vitt
Gör så här
1
Ansa och finskiva löken, fräs den mjuk i smör på medelvärme i stor och tjockbottnad (eller plastbehandlad) kastrull. Rör i mjöl, späd med vätskan. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter på svag värme. Rör om hela tiden, mjölken bränns lätt.
2
Smaka under tiden av med salt, peppar och socker.
3
Vänd i krabba och välskalade räkor, runda av med en skvätt vin och fördela i små gratängformar. Ställ i långpanna och gratinera cirka 15 minuter mitt i 250-gradig ugn precis före servering.