Du behöver
- 2.5 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 250 g jordgubbar sockrade frysta
- citronmeliss
Gör så här
1
Koka vatten och socker under omrörning så att sockret löser sig och lagen blir simmig.
2
Låt jordgubbarna halvtina.
3
Mixa jordgubbarna till slät massa. Eller grovhacka hela frysblocket.
4
Blanda mixmassan i kall sockerlag. Eller blanda den grovhackade i het lag, så att massan tinar och lagen kallnar.
5
Häll massan i en skål och sätt den i frysen. När den är halvfrusen vispas den porös med elvisp och fryses in igen.
6
Ta fram massan efter någon timme och vispa ännu en gång medelvispen. Nu behöver sorbeten 5-6 timmar i frysen.
7
Förbered eventuellt uppläggningen genom att forma den frusna sorbeten (med varma skedar eller glasskopa) till “ägg” eller kulor. Lägg dem på en bricka eller ett fat i frysen.