Du behöver

  • 400 g kallrökt lax i småbitar
  • 2 1/2 dl skalad och hackad mango, knappt mogen
  • 1 dl fisksås (eller oystersås)
  • 1/2 msk palmsocker eller strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 syltad vitlök, finhackad
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 msk finhackade små chilifrukter
  • 1 dl stekta jordnötter
  • 1 tsk torkade räkor, stekta
  • 1 tsk salt
  • 3 kvistar koriander

Gör så här

1
Blanda laxbitar och mango på ett serveringsfat. Rör samman fisksås, socker och limesaft. Tillsätt vitlök, rödlök, chili, jordnötter och torkade räkor.

2
Smaka av med salt (kom ihåg att laxen också är salt). Häll såsen över lax och mango på fatet och garnera med koriander.