Du behöver

  • 11 st potatis
  • vatten salt
  • mjölk ca 1 dl
  • salt
  • 1 st vårlök eller 1 späd purjolök
  • 1 st rödlök liten
  • 0.5 kruka färsk oregano eller ca 1 tsk torkad

Att servera till:

rökt fisk t
sallad
paprika

Gör så här

1
1. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk, ca 10 minuter.

2
2. Häll av kokvattnet noga. Sätt tillbaka kastrullen på den avslagna plattan och häll på mjölken. Låt stå en stund tills mjölken blir varm. Vispa kraftigt, helst med elvisp tills moset blir jämt och fluffigt.

3
3. Skölj, ansa och strimla vårlök eller purjo. Skala och finhacka rödlöken. Hacka den färska oreganon. Blanda ner alltsammans i moset. Smaksätt med lite salt om det behövs.

4
4. Servera med fisk, sallad och paprika.


Kommentar:
Tips: Prova att smaksätta moset med någon annan färsk örtkrydda. Timjan, basilika, kyndel eller koriander gör moset nytt och annorlunda.