Du behöver
- 150-200 g rucolasallad
- vatten, salt
- ca 400 g tomater
- 1/2 dl olivolja
- salt, svartpeppar
- 200 g pastasnäckor
- 50-75 g kallrökt skinka
- 1 schalottenlök
- 1-2 vitlöksklyftor
- salt, svartpeppar
- ca 2 dl riven ost, gärna parmesan
Gör så här
1
1. Skär av den nedre, grova delen på salladsstjälkarna.
2
2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt lite salt.
3
3. Förväll salladen cirka 1 minut. Spola den därefter i kallt vatten och låt den rinna av. Skålla och skala tomaterna.
4
4. Hacka tomatköttet och för över det i en kastrull med hälften av olivoljan. Strö över salt och peppar. Låt tomaterna sjuda cirka 10 minuter.
5
5. Koka pastasnäckorna enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
6
6. Fräs lök och skinka i en stor panna i resten av oljan.
7
7. Skär eller klipp salladen i mindre bitar och blanda ner i pannan tillsammans med pastan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
8
8. Blanda tomatröran med pastan och strö över riven ost.