Du behöver

  • 150-200 g rucolasallad
  • vatten, salt
  • ca 400 g tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g pastasnäckor
  • 50-75 g kallrökt skinka
  • 1 schalottenlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar
  • ca 2 dl riven ost, gärna parmesan

Gör så här

1
1. Skär av den nedre, grova delen på salladsstjälkarna.

2
2. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt lite salt.

3
3. Förväll salladen cirka 1 minut. Spola den därefter i kallt vatten och låt den rinna av. Skålla och skala tomaterna.

4
4. Hacka tomatköttet och för över det i en kastrull med hälften av olivoljan. Strö över salt och peppar. Låt tomaterna sjuda cirka 10 minuter.

5
5. Koka pastasnäckorna enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.

6
6. Fräs lök och skinka i en stor panna i resten av oljan.

7
7. Skär eller klipp salladen i mindre bitar och blanda ner i pannan tillsammans med pastan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

8
8. Blanda tomatröran med pastan och strö över riven ost.