Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 paket (250 g) frysta haricots verts
- 1/2 tsk salt
- pepparmix
- 1-2 krm timjan
- 1-2 burkar (à 190 g) kantareller eller blandsvamp alt. fryst svamp
- 1 msk smör eller margarin
- salt, peppar
- Att servera till:
- potatismos
- stekt eller grillad frukostkorv
Gör så här
1
1. Skala och grovhacka lök och vitlök.
2
2. Fräs alltsammans mjukt i olja i en traktörpanna.
3
3. Tillsätt de frysta bönorna. Smaksätt med salt, pepparmix och timjan.
4
4. Rör om och låt puttra under lock 3-5 minuter. Bönorna ska ha lite spänst kvar.
5
5. Låt under tiden svampen rinna av eller tina den frysta. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar.
6
6. Blanda ner svampen i böngrytan och servera med potatismos och frukostkorv.