Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl kallt vatten
- 2.5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Häll mjölet i en skål och tillsätt vattnet och en aning av grädden. Rör smeten slät. Vispa resten av grädden tjock
2
och vänd ner den i smeten. Grädda våfflor.
3
Förslag på tillbehör:
4
Recept på en gammaldags laxfyllning kommer här. Fräs 1 msk finhackad lök i smör. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 1 1/2 dl mjölk, 1 dl grädde (valfri sort) och 1/4 dl enkel konjak. Låt stuvningen puttra någon minut under omrörning. Salta och peppra. Rör ner 4 skivor strimlad lax (gravad eller rökt), 1 hårdkokt hackat ägg och ca 1/2 dl finklippt dill.
För fler våffelrecept, klicka på länkarna.