Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • 1 msk smör
  • salt svartpeppar

Fräst spenat:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1.5 tsk balsamvinäger
1 st färsk spenat (ca 150 g)
1 st pärltomater eller körsbärstomater

Att servera till:

potatis pressad
crème fraîche med paprika & chili

Gör så här

1
1. Börja med att förbereda fisken. Skär bort skinnet på laxfiléerna med en vass kniv. Krydda med salt och peppar. Stek fisken i matfettet 2-3 minuter per sida.

2
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i en traktörpanna tills löken är mjuk utan att ha tagit färg.

3
3. Tillsätt vinägern och blanda ner den sköljda och delade spenatblad. Lägg i tomaterna.

4
4. Lägg på lock och låt alltsammans puttra någon minut tills spenaten slaknat något och tomaterna blivit varma. Smaksätt med lite salt.

5
5. Servera fisken och spenaten nylagad med pressad potatis och smaksatt crème fraîche.