Du behöver

  • 1 st tonfisk i vattem (200 g)
  • 2 skiva bacon
  • 5 dl frysta potatistärningar
  • 0.5 pkt spenatblad färska
  • 1 msk kapris

Dressing:

2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0.5 krm svartpeppar
1 krm rosépeppar grovkrossad
0.5 krm salt

Gör så här

1
1. Sila vattnet väl av tonfisken. Knaperstek baconskivorna mellan kökspapper i mikron, cirka 3 minuter, cirka 750 W effekt.

2
2. Strö potatistärningarna i kokande lättsaltat vatten. Koka 3 minuter. Sila av och låt tärningarna svalna utspridda på en tallrik.

3
3. Blanda potatis, uppdelad tonfisk, bitbrutet bacon, spenatblad och kapris. Fördela på tallrikar.

4
4. Rör samman dressingen och skeda över salladen.


Kommentar:
Tips: Kokta kalla potatisar i tärningar kan användas i stället för frysta potatistärningar.