Du behöver

  • 1/2 hackad gul lök
  • 1/2 potatis i bitar
  • 2 äpplen, skalade och urkärnade, i bitar
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kalvfond på flaska
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 morötter i stavar
  • 5 skalade potatisar i stavar (fast sort)
  • 3 skalade äpplen i klyftor
  • smör
  • 3 msk flytande honung
  • några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 4 fläskkotletter
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • vetemjöl
  • smör

Gör så här

1
Lägg lök, potatis och äpple i en kastrull. Häll på vatten och fond. Koka sakta i ca 15 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en vanlig mixer.

2
Häll tillbaks i kastrullen och vispa i smörklicken. Krydda med salt och peppar.

3
Stek morots- och potatisstavarna på medelstark värme i cirka 8 minuter. Lägg i äppelstavar, ringla över honung och fräs i ytterligare någon minut. Klipp över färsk timjan.

4
Krydda kotletterna med koriander, salt och vitpeppar. Vänd dem i mjölet. Smörstek dem 6-7 minuter på varje sida. Servera.