Du behöver
- 1/2 hackad gul lök
- 1/2 potatis i bitar
- 2 äpplen, skalade och urkärnade, i bitar
- 4 dl vatten
- 3 msk kalvfond på flaska
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 3 morötter i stavar
- 5 skalade potatisar i stavar (fast sort)
- 3 skalade äpplen i klyftor
- smör
- 3 msk flytande honung
- några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
- 4 fläskkotletter
- 2 tsk malen koriander
- 2 tsk salt
- 3 krm vitpeppar
- vetemjöl
- smör
Gör så här
1
Lägg lök, potatis och äpple i en kastrull. Häll på vatten och fond. Koka sakta i ca 15 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en vanlig mixer.
2
Häll tillbaks i kastrullen och vispa i smörklicken. Krydda med salt och peppar.
3
Stek morots- och potatisstavarna på medelstark värme i cirka 8 minuter. Lägg i äppelstavar, ringla över honung och fräs i ytterligare någon minut. Klipp över färsk timjan.
4
Krydda kotletterna med koriander, salt och vitpeppar. Vänd dem i mjölet. Smörstek dem 6-7 minuter på varje sida. Servera.