Du behöver

  • 50 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 msk anis (om det finns hemma)
  • 10 dl mjöl till knådning och utbakning

Gör så här

1
1. Plocka fram alla ingredienser.

2
Smör, mjölk, jäst, socker, salt, solrosfrön, anis och vetemjöl.

3
2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Låt allt bli lika varmt som fingret. Smula jästen i en degbunke. Vispa slätt med mjölken och smöret, socker, salt, solrosfrön och anis.

4
3. Arbeta ner mjölet i degbunken. Häll ut degen på bakbordet och knåda så länge du orkar och lite till. Dela degen i 10 bitar och platta till dem på mjölat underlag.

5
4. Lägg degbitarna på bakplåtspapper på plåt. Låt dem jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter). Grädda dem i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.


Kommentar:
Gott bröd ska ha smaskigt pålägg. Det nybakade brödet här ovanför har fått på sig…
…böckling, sallad och rädisa.
…stekt ägg, kaviar och sallad
….sallad, leverpastej och bostongurka.