Du behöver
- mördeg
- 4 dl vetemjöl
- 0.75 dl socker
- 200 g margarin eller smör
- 1 st ägg
Glasyr:
2 dl florsocker
matolja
karamellfärg
Ätliga dekorationer:
strössel viol- och silverkulor på burk
Gör så här
1
Mördeg:
2
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Lägg i socker, smör och ägg. Arbeta ihop allt till en deg. Lägg degen i kylskåpet minst en timme så blir den lättare att baka med. Kavla ut ganska tunt och ta ut hjärtekakor med pepparkaksmått. Grädda i mitten av ugnen, 5-7 minuter i 175 grader varm ugn. Lägg florsockret i ett glas. Häll på kallt vatten tills det står över sockret. Låt det stå ett par minuter och häll sedan försiktigt bort vattnet. Rör glasyren med en gaffel tills den är jämn och slät. Häller man i ett par droppar olja blir den blank. Färga glasyren med karamellfärg.
3
Dekorera:
4
Bred på glasyr på de kalla kakorna. Lägg på dekorationerna innan glasyren torkat så att de fastnar ordentligt.
Ätligt eller oätligt, tokigt eller romantiskt. Baka ett hjärta till den du tycker om!