Du behöver
- Välj t.ex. några av följande ingredienser:
- Tjock korv i bitar, grova tärningar stekt kotlett, fiskbullar, kycklingben, musslor, köttbullar, bitar av pannbiff.
- Kall kokt potatis i stora bitar, kalla kokta rödbetor eller morötter i delar.
- Champinjonhalvor, paprikabitar, körsbärstomater.
Gör så här
1
Lägg 1-2 spett per person på tallrik, täck med mikrolock eller plastfilm. Mikra på högsta effekt i 1,5-2 minuter.
2
Ta ut med grytlapp, varm mat gör tallriken het. Ät med bröd och en dressing.
3
Fredrik gör en egen dressing genom att blanda 1 dl gräddfil, crème fraîche eller yoghurt med 1/2 dl bostongurka och röra ihop.
4
OBS! Tänk på att använda långa träpinnar eller särskilda spett av trä. Metallspett kan inte användas i mikron!
Kalla godsaker från kylen blir varmt mellanmål på spett. Fredrik trär kokt potatis, paprika, korv och köttbullar på en pinne. Medan spettet blir varmt blandar han dressing till.