Du behöver

  • 2 dl crème fraîche, gärna den lätta sorten
  • 2 msk koncentrerad juice, ananas-apelsin
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äpple
  • 1/2 banan
  • några jordgubbar, frysta går bra
  • 1 konserverat päron

Gör så här

1
1. Rör crème fraîche jämn med ospädd juice (resten kan du blanda som vanligt och dricka).

2
2. Krydda med peppar och salt.

3
3. Skär äpplet i klyftor och karva bort kärnhusdelen från varje klyfta. Skär klyftorna i små tärningar. Blanda ner dem i såsen.

4
4. Skiva skalad banan och dela skivorna i halvor, blanda ner i såsen.

5
5. Låt jordgubbarna tina något, skär varje gubbe i ungefär fyra bitar och blanda i såsen.

6
6. Skär päronet i små tärningar. Lägg även dem i såsen.

7
7. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.

8
Passar bra till:

9
Kokt och grillad korv, rökt kött, tunt skivad korv som salami, grillat fläskkött, till exempel revbensspjäll och grillad fisk.


Kommentar:
Frukt är gott, även i maten. Det kommer du att märka om du skär en fruktsallad och blandar den här såsen.
Med lite kassler till kan du snabbt stå för hela middagen.