Du behöver
- 2 dl crème fraîche, gärna den lätta sorten
- 2 msk koncentrerad juice, ananas-apelsin
- 1 krm vitpeppar
- 1/2 tsk salt
- 1 äpple
- 1/2 banan
- några jordgubbar, frysta går bra
- 1 konserverat päron
Gör så här
1
1. Rör crème fraîche jämn med ospädd juice (resten kan du blanda som vanligt och dricka).
2
2. Krydda med peppar och salt.
3
3. Skär äpplet i klyftor och karva bort kärnhusdelen från varje klyfta. Skär klyftorna i små tärningar. Blanda ner dem i såsen.
4
4. Skiva skalad banan och dela skivorna i halvor, blanda ner i såsen.
5
5. Låt jordgubbarna tina något, skär varje gubbe i ungefär fyra bitar och blanda i såsen.
6
6. Skär päronet i små tärningar. Lägg även dem i såsen.
7
7. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.
8
Passar bra till:
9
Kokt och grillad korv, rökt kött, tunt skivad korv som salami, grillat fläskkött, till exempel revbensspjäll och grillad fisk.
Frukt är gott, även i maten. Det kommer du att märka om du skär en fruktsallad och blandar den här såsen.
Med lite kassler till kan du snabbt stå för hela middagen.