Du behöver
- 4 st smördeg plattor fryst
- 4 tsk honung (ljung)
- 4 st äpplen cirka 400 g
- 1 dl lingon (frysta)
- 0.5 msk potatismjöl
- 1 msk florsocker
- 1 st ägg till pensling
Gör så här
1
Tina och kavla ut vardera smördegsplattan till cirka 17 x 17 centimeter. Bred med honung, inte helt ut till kanten.
2
Kärna ur och skala äpplena. Lägg dem mitt på varsitt degsjok.
3
Blanda samman halvtinade lingon, potatismjöl och florsocker. Fyll lingonen i äpplenas kärnhushål.
4
Pensla degkanterna med ägg och vik ihop dem om äpplena. Lägg dem med skarven neråt på papprad plåt. Överbliven deg kan användas som dekoration. Pensla ytorna med ägg. Så långt kan äpplena förberedas i god tid.
5
Baka äpplena mitt på nedre falsen i 200 grader cirka 20 minuter. Prova med en sticka om äpplena är mjuka. Servera dem varma eller något avsvalnade med vaniljsås till.