Du behöver
- ca 400 g filé (rådjur, hjort eller liknande)
- salt
- vitpeppar
- smör
- Svartvinbärssås:
- 5-6 port.
- 5 dl buljong
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl svarta vinbär + några extra att strö i såsen
- 1 msk maizenamjöl utrört i lite vatten
- 2 msk smör
- Mos:
- Tillagat, kryddat potatismos som smaksätts med hackad rödlök, strimlad purjolök och klippt persilja.
Gör så här
1
Salta och peppra filéerna. Bryn i smör. Efterstek i 80 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.
2
Såsen: Koka buljong, grädde och mosade vinbär en stund till såsen. Red av med mjölet. Sila såsen. Lägg i prydnadsbären. Låt koka upp. Rör ner smöret.
Receptet är hämtat ur Sten A Öhmans kokbok “Vildmarksmeny” (Bokförlaget Settern) – en kokbok som också innehåller vilda historier och menyer.