Du behöver

  • 2 st lökar stora gula
  • 1 msk olja
  • 1 st quornbitar (300 g) eller sojakött
  • salt och peppar efter smak
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 st katrinplommon (200 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 st lagerblad
  • vetemjöl eller maizenaredning

Gör så här

1
1. Skala och skär löken i klyftor.

2
2. Fräs löken mjuk utan att den får färg i olja i en stekpanna. Lägg i quornbitarna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

3
3. Tillsätt plommonen. Häll på vattnet och lägg i

4
lagerbladen.

5
4. Koka tills plommonen kokat sönder, ca 40 min. Red ev. av grytan om du tycker att det behövs.

6
5. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en blandad sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.