Du behöver
- 2 st lökar stora gula
- 1 msk olja
- 1 st quornbitar (300 g) eller sojakött
- salt och peppar efter smak
- 2 krm paprikapulver
- 1 st katrinplommon (200 g)
- 4 dl vatten
- 2 st lagerblad
- vetemjöl eller maizenaredning
Gör så här
1
1. Skala och skär löken i klyftor.
2
2. Fräs löken mjuk utan att den får färg i olja i en stekpanna. Lägg i quornbitarna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
3
3. Tillsätt plommonen. Häll på vattnet och lägg i
4
lagerbladen.
5
4. Koka tills plommonen kokat sönder, ca 40 min. Red ev. av grytan om du tycker att det behövs.
6
5. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en blandad sallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.