Du behöver
- 1 msk sesamfrön
- 450 g selleri
- 1 msk olja
- ev. röd chili
- Puré
- selleriavskär
- 2 potatisar
- vatten
- 250 g frysta ärter
- salt och vitpeppar
- 1/2 dl färska korianderblad (eller hackad persilja eller purjolök)
Gör så här
1
1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Häll över på en flat tallrik.
2
2. Skala sellerin. Skär i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Stick ut runda biffar, 8 centimeters diameter, ur skivorna. Skär resten av sellerin i bitar.
3
3. Koka selleribitar med tärnad, skalad potatis i vatten som knappt täcker, 5 minuter under lock. Lägg selleriskivorna ovanpå och koka ytterligare 5 minuter.
4
4. Ta upp selleriskivorna. Vänd ytan torr på kökspapper. Bryn skivorna hastigt i olja i stekpanna. Vänd dem i sesamfröna. Garnera med chili.
5
5. Häll ärterna i kastrullen. Koka upp igen. Mosa direkt med potatisstöt.
6
6. Servera biffarna ovanpå moset med sojasås att droppa över.
Om du vill ändra:
Somliga är känsliga för sesamfrö. Byt då ut mot rostade kokosflingor. Selleri kan bytas mot kålrot.