Du behöver

  • 1 msk sesamfrön
  • 450 g selleri
  • 1 msk olja
  • ev. röd chili
  • Puré
  • selleriavskär
  • 2 potatisar
  • vatten
  • 250 g frysta ärter
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 dl färska korianderblad (eller hackad persilja eller purjolök)

Gör så här

1
1. Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna. Häll över på en flat tallrik.

2
2. Skala sellerin. Skär i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Stick ut runda biffar, 8 centimeters diameter, ur skivorna. Skär resten av sellerin i bitar.

3
3. Koka selleribitar med tärnad, skalad potatis i vatten som knappt täcker, 5 minuter under lock. Lägg selleriskivorna ovanpå och koka ytterligare 5 minuter.

4
4. Ta upp selleriskivorna. Vänd ytan torr på kökspapper. Bryn skivorna hastigt i olja i stekpanna. Vänd dem i sesamfröna. Garnera med chili.

5
5. Häll ärterna i kastrullen. Koka upp igen. Mosa direkt med potatisstöt.

6
6. Servera biffarna ovanpå moset med sojasås att droppa över.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Somliga är känsliga för sesamfrö. Byt då ut mot rostade kokosflingor. Selleri kan bytas mot kålrot.