Du behöver

Grundfärs:

nötfärs ca 500 g
3.5 msk ströbröd osötat
1 msk potatismjöl
1.5 dl vatten
1.5 tsk salt
1 st ägg
1.5 krm svartpeppar eller vitpeppar
1.5 msk lök finhackad gul

à la Lindström:

1.5 dl rödbetor inlagda, finhackade
2 msk saltgurka eller ättiksgurka, finhackad
1 msk kapris
margarin till stekningen

Gör så här

1
1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det hela stå och svälla lite drygt 10 minuter.

2
2. Tillsätt nötfärs och salt och blanda om väl. Rör därefter i ägg, peppar och lök. Blanda allt väl, men arbeta inte färsen så mycket att den blir seg.

3
3. Blanda nu grundfärsen väl med de finhackade rödbetorna och gurkan, samt kapris.

4
4. Forma färsen på skärbräda eller vattensköljt smörpapper till åtta biffar, cirka 1 cm tjocka.

5
5. Låt matfettet smälta och bli ljust brunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget, 2-3 minuter på varje sida – men inte på för stark värme. Lägg upp de nystekta lindströmmarna på varmt fat.

6
6. Dags att äta – med persiljesmör på biffarna, ugnsbakad klyftpotatis med skal och klyftskurna småtomater.