Du behöver

  • 1 st urvattnade steksillfiléer (420 g)
  • ströbröd eller grovt rågmjöl
  • svartpeppar nymald
  • 1.5 st gula lökar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • grädde ca 1 dl

Att servera till:

skalpotatis kokt
knäckebröd med ost
fruktsallad efter

Gör så här

1
1. Skölj sillen i kallt vatten och drag bort skinnet. Låt filéerna rinna av väl.

2
2. Vänd dem i ströbröd eller rågmjöl och krydda med nymald peppar.

3
3. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i en del av matfettet och ta sedan upp den från pannan och håll den varm.

4
4. Stek sillfiléerna i resten av matfettet tills de fått fin färg och knaprig yta. Häll på grädden och lägg löken ovanpå fisken.

5
5. Servera direkt med kokt skalpotatis och ostknäckemacka. En blandad fruktsallad är friskt och gott efter sillen.