Du behöver
- 1 st urvattnade steksillfiléer (420 g)
- ströbröd eller grovt rågmjöl
- svartpeppar nymald
- 1.5 st gula lökar
- 1.5 msk smör eller margarin
- grädde ca 1 dl
Att servera till:
skalpotatis kokt
knäckebröd med ost
fruktsallad efter
Gör så här
1
1. Skölj sillen i kallt vatten och drag bort skinnet. Låt filéerna rinna av väl.
2
2. Vänd dem i ströbröd eller rågmjöl och krydda med nymald peppar.
3
3. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i en del av matfettet och ta sedan upp den från pannan och håll den varm.
4
4. Stek sillfiléerna i resten av matfettet tills de fått fin färg och knaprig yta. Häll på grädden och lägg löken ovanpå fisken.
5
5. Servera direkt med kokt skalpotatis och ostknäckemacka. En blandad fruktsallad är friskt och gott efter sillen.