Du behöver

10 bufféportioner

revbensspjäll (av vildsvin)
1 st ingefära rejäl bit färsk, eller 2 tsk malen torkad
0.5 st chilifrukt urtagen röd
1.5 tsk svartpeppar grovmalen
1 tsk salvia torkad
1 tsk enbär finstötta
1 tsk rosmarin smulad torkad
1.5 tsk salt

Aprikossalsa:

10 bufféklickar

125 g aprikoser torkade
250 g småpotatis kokta, kalla
syltlökar ca 15
0.5 st chilifrukt röd urtagen
2 dl grönkål finhackad
äppelmos ca 3 dl

Gör så här

1
Torka av köttet med kökspapper, gnid alla ytor med skalad färsk eller malen torkad ingefära och med chilihalvans insida, använd plasthandskar. Blanda resterande kryddor med salt i en pyts. Gnid in kryddblandningen i köttets alla ytor.

2
Lägg köttstyckena i en långpanna med den feta sidan uppåt. Ugnsstek omkring 1 1/2 timme i 175 graders värme. Tag ut och låt svalna några minuter. Ställ varje stycke på högkant och dela i strimlor neråt mellan revbenen.

3
Så här gör du aprikossalsa:

4
Klipp aprikoserna i fjärdedelar, tärna potatisen grovt. Halvera syltlökarna och finstrimla chilin. Blanda allt försiktigt med grönkål och äppelmos. Kan stå övertäckt i kyl ett par dygn.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.