Du behöver

  • ca 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 100 g hasselnötskärnor

Gör så här

1
Hacka ihop alla ingredienserna på bakbordet eller i en matberedare till en smidig deg. Dela degen i 5 lika stora delar.

2
Finhacka hasselnötskärnorna. Rulla ut degbitarna i nötterna på bakbordet till längder om 35 centimeter. Lägg alla längderna på samma plåt. Platta till lite.

3
Grädda längderna mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter. De kommer att flyta nästan ihop på plåten. Skär de varma längderna på plåten i cirka 2 centimeter breda bitar.

4
Är inte kakorna helt genomgräddade kan de läggas omlott på plåten och rostas några minuter i ugnen.


Kommentar:
Ett tips:
Förvara mandlar och nötter i frysen.
Då härsknar de inte så fort.