Du behöver
- ca 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 1 ägg
- Garnering:
- 100 g hasselnötskärnor
Gör så här
1
Hacka ihop alla ingredienserna på bakbordet eller i en matberedare till en smidig deg. Dela degen i 5 lika stora delar.
2
Finhacka hasselnötskärnorna. Rulla ut degbitarna i nötterna på bakbordet till längder om 35 centimeter. Lägg alla längderna på samma plåt. Platta till lite.
3
Grädda längderna mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter. De kommer att flyta nästan ihop på plåten. Skär de varma längderna på plåten i cirka 2 centimeter breda bitar.
4
Är inte kakorna helt genomgräddade kan de läggas omlott på plåten och rostas några minuter i ugnen.
Ett tips:
Förvara mandlar och nötter i frysen.
Då härsknar de inte så fort.