Du behöver
- 1 kruka basilika
- 100 g smör mjukt
- 1 st citron
- salt vitpeppar
- kajennpeppar
- havskräftor (ca 1 kg)
Gör så här
1
Hacka basilikabladen och rör samman med det rumstempererade smöret. Pressa i citronsaften och rör smöret slätt. Smaka av med salt, vitpeppar och kajennpeppar.
2
Forma smöret till en rulle i plastfolie eller alfolie och lägg rullen i kylen.
3
Klyv havskräftorna, plocka bort magsäcken som sitter i huvudskölden samt tarmen, den mörka strängen utmed stjärten. Lägg upp kräftorna med snittytan uppåt på ett ugnssäkert fat. Skiva basilikasmöret över. Så långt kan rätten förberedas. Ställ i kylskåp till serveringsdags.
4
Hetta upp ugnen till 250 grader, sätt gärna på grillelement. Ställ in fatet med kräftorna i övre delen av ugnen. Gratinera 5-10 minuter beroende på hur stora kräftorna är.
5
Servera genast.