Du behöver

  • 1 kruka basilika
  • 100 g smör mjukt
  • 1 st citron
  • salt vitpeppar
  • kajennpeppar
  • havskräftor (ca 1 kg)

Gör så här

1
Hacka basilikabladen och rör samman med det rumstempererade smöret. Pressa i citronsaften och rör smöret slätt. Smaka av med salt, vitpeppar och kajennpeppar.

2
Forma smöret till en rulle i plastfolie eller alfolie och lägg rullen i kylen.

3
Klyv havskräftorna, plocka bort magsäcken som sitter i huvudskölden samt tarmen, den mörka strängen utmed stjärten. Lägg upp kräftorna med snittytan uppåt på ett ugnssäkert fat. Skiva basilikasmöret över. Så långt kan rätten förberedas. Ställ i kylskåp till serveringsdags.

4
Hetta upp ugnen till 250 grader, sätt gärna på grillelement. Ställ in fatet med kräftorna i övre delen av ugnen. Gratinera 5-10 minuter beroende på hur stora kräftorna är.

5
Servera genast.