Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grĂ€dde
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st Ă€ggulor
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 st Ă€ggvitor
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning:

2 st gula lökar
1 st purjolök
1 msk smör eller margarin
1 st ansjovisfiléer (125 g)
2 dl ost riven tex prÀst
1 dl hackad persilja

Till gratinering:

1 dl riven ost

Gör sÄ hÀr

1
1. SmÀlt matfettet i en kastrull. TillsÀtt mjölk, grÀdde och mjöl under kraftig vispning. LÄt koka nÄgon minut.

2
2. TillsÀtt Àggulorna och ansjovisspadet. LÄt svalna. Vispa Àggvitorna till ett fast skum.

3
3. TillsÀtt bakpulver och fortsÀtt vispa nÄgra min. VÀnd ner Àggvitorna i smeten.

4
4. LÀgg ett smort bakplÄtspapper i en lÄngpanna. Bred ut smeten i lÄngpannan. GrÀdda i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 20 min.

5
5. Hacka lök och purjo. FrÀs löken i matfettet i en stekpanna. TillsÀtt hackad ansjovis och resten av spadet.

6
6. StjÀlp upp den grÀddade bottnen upp och ner pÄ ett smort

7
smörgÄspapper. Fördela fyllningen jÀmnt över bottnen, strö pÄ osten och den hackade persiljan.

8
7. Rulla ihop frÄn lÄngsidan. LÀgg rullen pÄ ett ugnssÀkert fat. Strö över riven ost.