Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 paket (50 g) jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • ca 15 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • russin
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

1
Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan fingervarm. Rör ut jästen med lite av degspadet i bakbunken. Häll i resten av vätskan. Tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta i mjölet till en smidig deg. Täck över och låt degen jäsa cirka 30 minuter.

2
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Dela varje längd i 25 delar. Trilla ut varje del till en längd om cirka 20 centimeter. Gör en knut och lägg bullen på plåten. Sätt i ett russin.

3
Låt kusarna jäsa under bakduk till minst dubbel storlek. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. Låt bröden svalna på galler med bakduk över.