Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 7 st paprikor gula
- 4 msk jungfruolja
- 1.5 dl vin vitt torrt
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 dl vispgrädde
Garnering:
basilika klippt färsk
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt paprikabitarna och låt allt fräsa vidare i cirka 3 minuter.
2
Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Koka långsamt tills paprikan blir mjuk, cirka 10-12 minuter.
3
Mixa soppan slät. Häll tillbaka den i kastrullen och koka upp. Vill du ha soppan krämigare? Späd med cirka 1 dl vispgrädde innan du kokar upp den. Garnera med klippt basilika och servera.
Fler smaksättningsförslag: jungfruolja med mixad basilika, finhackade oliver och/eller soltorkade tomater blandade med lite kesella.
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!