Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 7 st paprikor gula
  • 4 msk jungfruolja
  • 1.5 dl vin vitt torrt
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde

Garnering:

basilika klippt färsk

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt paprikabitarna och låt allt fräsa vidare i cirka 3 minuter.

2
Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Koka långsamt tills paprikan blir mjuk, cirka 10-12 minuter.

3
Mixa soppan slät. Häll tillbaka den i kastrullen och koka upp. Vill du ha soppan krämigare? Späd med cirka 1 dl vispgrädde innan du kokar upp den. Garnera med klippt basilika och servera.


Kommentar:
Fler smaksättningsförslag: jungfruolja med mixad basilika, finhackade oliver och/eller soltorkade tomater blandade med lite kesella.
För fler läckra soppor från Hemma bäst, klicka på länkarna!