Du behöver
- 600 g mandelpotatis, välborstade
- vatten/salt
- 250 g grönsaker (exempelvis salladslök, zucchini, haricots verts
- eller sparris), ansade
- olivolja
- salt (gärna gourmetsalt)
- svartpeppar
Gör så här
Koka potatisarna försiktigt, knappt mjuka i rejält saltat vatten. Har du valt haricots verts och sparris, låt dem koka hastigt i lättsaltat vatten. Dela mandelpotatisarna på mitten och placera dem på oljad plåt tillsammans med grönsakerna. Baka i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Det går bra att tillaga potatis och grönsaker i stekpanna på spisen också.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Det här receptet ingår i rätten Tomat- och ölmarinerad strutsfilé serverad med mandelpotatis- och grönsaksragu. Därtill mojosås och pistaschsmör. En rätt komponerad av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.