Du behöver

  • 600 g mandelpotatis, välborstade
  • vatten/salt
  • 250 g grönsaker (exempelvis salladslök, zucchini, haricots verts
  • eller sparris), ansade
  • olivolja
  • salt (gärna gourmetsalt)
  • svartpeppar

Gör så här

Koka potatisarna försiktigt, knappt mjuka i rejält saltat vatten. Har du valt haricots verts och sparris, låt dem koka hastigt i lättsaltat vatten. Dela mandelpotatisarna på mitten och placera dem på oljad plåt tillsammans med grönsakerna. Baka i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Det går bra att tillaga potatis och grönsaker i stekpanna på spisen också.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Tomat- och ölmarinerad strutsfilé serverad med mandelpotatis- och grönsaksragu. Därtill mojosås och pistaschsmör. En rätt komponerad av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows