Du behöver
- 2 st blomkålshuvud medelstora
- vatten salt
- 5 st chorizokorvar
- 1.5 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar malen
- 0.5 tsk strösocker
- slätpersilja minst 1 dl grovstrimlad
Gör så här
1
1. Skär snittytan ren på kålhuvudena och halvera dem.
2
2. Mät upp vatten så det täcker kålen, tag upp halvorna, koka upp under lock på hög värme.
3
3. Salta och lägg i blomkålen, låt sjuda på svag värme tills den känns ätmjuk när du provar med sticka, 15-25 min. Tag upp med hålslev.
4
4. Skiva under tiden korven tunt och stek utan fett på medelvärme.
5
Sås:
6
Smält smöret, rör i mjölet och vispa i mjölken. Vispa medan såsen kokar. Sänk till svag värme och låt sjuda 5 min. Vänd i persiljan.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Om du vill ändra:
Välj din egen korvfavorit.
Uteslut vetemjöl:
Vispa den kalla mjölken med 3 msk majsstärkelse, koka upp med smörklicken i. Tag från plattan.