Du behöver

  • 1 kg potatis små med skal
  • vatten + havssalt

Röd sås:

8 skiva vitt bröd kanterna bortskurna
1 dl rödvinsvinäger
10 st vitlöksklyftor
1 tsk kummin lätt stött
1 krm cayennepeppar
8 msk paprikapulver
2 st äggulor
1.5 dl olivolja

Gör så här

1
Tvätta potatisarna noga men behåll skalet på. Lägg dem i en stor kastrull. Mät upp och häll på vatten så att det täcker. Mät upp lika mycket salt som vatten och häll i. Koka potatisarna under lock tills de är mjuka. Borsta av överflödigt salt och servera genast med såsen.

2
Lägg det kantskurna brödet i en skål och slå över vinägern. Blanda och låt brödet suga upp vinägern. Finfördela vitlöksklyftorna med kryddorna i mixer eller matberedare till en pasta. Tillsätt vinägerbrödet och äggulorna och kör till en grynig massa. Droppa i olivoljan medan du kör massan till en slät, tjock majonnäsliknande sås.


Kommentar:
Konsistensen på såsen kan variera, vi har valt en tjockare variant som passar bra att doppa potatisarna i.