Du behöver
- 6 st plommon mogna gula
- 0.5 l vaniljglass
- 10 st maränger eller 16 små maränger
Sås:
1 st mörk blockchoklad (100 g)
4 msk kaffe starkt nybryggt
Gör så här
1
Skölj och torka av plommonen. Det räcker med varsitt plommon om de är stora. Dela dem i halvor och ta ur kärnan. Lägg plommonen med snittytan neråt på ett fat tills efterrätten ska läggas ihop.
2
Gör såsen som hålls ljummen vid sidan om plattan ovanpå spisen (kan även värmas i mikron): Bryt sönder chokladen i en liten kastrull. Skeda över kaffet och hetta upp under omrörning tills chokladen smält.
3
Uppläggning: Ta ut glasskulor med sked eller skopa. Varva glass, halva plommon med snittytan inåt i desserten och maränger till en pyramid.
4
Ringla över varm chokladsås och servera omedelbart.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows