Du behöver

  • 1.25 kg entrecôte eller rostbiff
  • 2 msk smör eller olja
  • salt
  • svartpeppar grovmalen
  • bomullssnöre

Fyllning:

3.5 msk senap ljus fransk
salt
svartpeppar
4 st vitlöksklyftor
1 st persilja knippa slätbladig
körvel en näve färsk, körvel
libsticka en näve färsk
100 g pinjenötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär upp entrecôten i ena sidan med en vass kniv och skär med en cirkelrörelse, så att du kan vika ut den till en cirka 5 cm tjock platta.

2
Bred på senapen. Ta bort stjälkarna på örtkryddorna och kör bladen i mixer med vitlök, pinjenötter och ett par msk olivolja till en pasta. Smaksätt med salt och peppar.

3
Bred denna kryddpasta på köttet ovanpå senapen, rulla ihop den som en rulltårta och bind om med bomullssnöre.

4
Stick in en köttermometer, pensla med olja och stek rullen tills termometern visar +60 grader.

5
Låt köttrullen vila en stund under folie och skär sedan upp den. Servera med kokt potatis, kokta svartrötter (“fattigmanssparris”) och lite sky från långpannan.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows