Du behöver
- 1 l Fläderbärsklasar repade och rensade
 - 500 g äpplen skalade och urkärnade
 - 0.5 dl vatten
 - 5 dl syltsocker eller strösocker plus 2 tsk fruktpektinpulver
 
Gör så här
1
                Skölj bären och låt dem rinna av i en sil. Skär äpplena i små bitar. Blanda bär och äpplen i en kastrull. Häll på den lilla vattenmängden. Koka upp under lock på medelvarm platta. Koka 10 minuter. Rör om då och då.
            
2
                Rör ner sockret tills det löst sig. Koka ytterligare 5 minuter.
            
3
                Ös den heta sylten i burkar som försluts på en gång. Förvara sylten mörkt  och svalt.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







