Du behöver
- lax ca 600 g skinn- och benfri färsk i bit
Court bouillon att sjuda laxen i:
1 l vatten
1 st morot skivad
1 st lök skivad liten gul
1 st bouquet garni
6 st vitpepparkorn 1 tsk salt
2.5 dl vin eller 3
Saffranssås:
3 dl vispgrädde
1 pkt saffran (0,5 g)
smör ca 100 g rumsvarmt
Grön bädd:
haricots verts
sockerärter
purjolök trimlad
paprika strimlad
gräslök rikligt med finhackad
125 g laxrom
Gör så här
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Court bouillon är inte en buljong eller ett kokspad, utan en aromatisk blandning som används när fisk, kött eller grönsaker bara ska sjudas eller kokas helt lätt.
En bouquet garni, en kryddbukett, blir det med kvistar av färsk timjan och persilja, ett lagerblad och en bit av det gröna från en purjolök som tillsammans binds ihop till en bukett.