Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl Ljummet vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 16 dl kärnvetemjöl
  • 1 dl tomater hackade soltorkade

Gör så här

1
Lös upp jästen i ljummet vatten, rör i salt och olivolja och arbeta in det mesta av mjölet (spara lite mjöl till utbakning). Knåda inte degen för mycket. Jäs degen 1 1/2 timme under duk.

2
Baka ut degen till ett stort bröd och lägg i en långpanna. Platta till det lite med handen. Jäs brödet 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 250 grader.

4
Pensla brödet med olivolja, strö på en nypa Medelhavssalt och grädda brödet 20 minuter i ugnens nedre del.

5
Minska ugnsvärmen till 150 grader. Grädda brödet färdigt, 25-30 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på galler under duk.

6
Brödet kan också bakas ut som två mindre bröd.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från restaurang Farbror Elofs skafferi i skånska Billeberga!