Du behöver
- potatis (fast sort)
- 3 dl grönsaksbuljong
- salladslök ca 100 g
- 2 st blad från mitten i ett stjälkselleristånd (ca 150 g)
- 2 st lökar små gula finhackade
- 50 g smör eller margarin
- 2 tsk gula senapsfrön stötta
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 st äpple rött syrligt
- 400 g kassler
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Lägg dem i kokande buljong. Koka dem färdiga. Putsa salladslöken och skär den i sneda strimlor. Skär selleristjälkarna i tunna strimlor och spara bladen om de finns kvar.
2
Lägg potatisen i en stor vid skål. Hetta upp matfettet och låt löken fräsa mjuk. Tillsätt de stötta senapsfröna och vinägern. Rör om och häll fräset över potatisen.
3
Skiva äpplet. Blanda potatisen försiktigt med äpple, salladslök och selleri. Garnera med selleriblad.
4
Skär kasslern i lövtunna skivor. Bräck dem hastigt i stekpanna och servera skivorna till salladen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows