Du behöver

  • potatis (fast sort)
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salladslök ca 100 g
  • 2 st blad från mitten i ett stjälkselleristånd (ca 150 g)
  • 2 st lökar små gula finhackade
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk gula senapsfrön stötta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st äpple rött syrligt
  • 400 g kassler

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Lägg dem i kokande buljong. Koka dem färdiga. Putsa salladslöken och skär den i sneda strimlor. Skär selleristjälkarna i tunna strimlor och spara bladen om de finns kvar.

2
Lägg potatisen i en stor vid skål. Hetta upp matfettet och låt löken fräsa mjuk. Tillsätt de stötta senapsfröna och vinägern. Rör om och häll fräset över potatisen.

3
Skiva äpplet. Blanda potatisen försiktigt med äpple, salladslök och selleri. Garnera med selleriblad.

4
Skär kasslern i lövtunna skivor. Bräck dem hastigt i stekpanna och servera skivorna till salladen.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows