Du behöver
- ca 400 g färsk eller tinad kycklinglever
- 1 msk stötta fänkålsfrön
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk grovhackad färsk salvia (1 tsk torkad)
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1/2 dl fint ströbröd
- 4 färska fikon i klyftor
- 8 lagerblad
- Polenta:
- 3 1/2 dl mjölk
- 6 dl vatten
- 1 1/2 dl polentagryn
- 1 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 1 krm kajennpeppar
- 1/2- 1 dl nyriven lagrad ost, gärna parmesan
Gör så här
1
Skär bort de sega trådarna på levrarna. Blanda krydderierna med ströbröd och vänd leverbitarna i blandningen. Varva lever med fikon och lagerblad på spett, grilla i 225-gradig ugn cirka 15 minuter, vänd efter halva tiden. När levern känns stum är den färdig. Låt annars stå ytterligare 5 minuter i avslagen ugn.
2
<b>Polentan</b>
3
Koka upp mjölk och vatten i stor gryta, helst med plastbeläggning. Vispa i grynen, salta och peppra. Låt sjuda på svag värme 15-20 minuter, rör om ofta. Späd eventuellt med mer vatten för grötig konsistens. Blanda i osten strax före servering eller uppstjälpning.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows