Du behöver

  • ca 400 g färsk eller tinad kycklinglever
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk grovhackad färsk salvia (1 tsk torkad)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1/2 dl fint ströbröd
  • 4 färska fikon i klyftor
  • 8 lagerblad
  • Polenta:
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2- 1 dl nyriven lagrad ost, gärna parmesan

Gör så här

1
Skär bort de sega trådarna på levrarna. Blanda krydderierna med ströbröd och vänd leverbitarna i blandningen. Varva lever med fikon och lagerblad på spett, grilla i 225-gradig ugn cirka 15 minuter, vänd efter halva tiden. När levern känns stum är den färdig. Låt annars stå ytterligare 5 minuter i avslagen ugn.

2
<b>Polentan</b>

3
Koka upp mjölk och vatten i stor gryta, helst med plastbeläggning. Vispa i grynen, salta och peppra. Låt sjuda på svag värme 15-20 minuter, rör om ofta. Späd eventuellt med mer vatten för grötig konsistens. Blanda i osten strax före servering eller uppstjälpning.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows