Du behöver
- 2 st potatis
- 1 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 1 msk olja
- 1 st burk hela tomater (400 g)
- 7 dl buljong eller vatten
- 1 st fiskbullar i buljong (375 g), burk
- salt
- 1.5 krm socker
- svartpeppar nymald
- 1/2-1 tsk oregano
- 2.5 msk hackad dill
Gör sÄ hÀr
1
Skala och grovriv potatisarna pÄ rivjÀrnets grövsta sida. Ansa, skölj och strimla purjolöken. KÀrna ur och strimla paprikan.
2
FrÀs potatis, purjo och paprika i olja i en rymlig kastrull tills alltsammans Àr mjukt. HÀll pÄ tomater och buljong eller vatten, plus buljongen frÄn fiskbullarna. SmaksÀtt med lite salt, socker, peppar, oregano och dill. LÄt soppan koka under lock 10-15 minuter.
3
LÀgg ner fiskbullarna i soppan och lÄt alltsammans koka ytterligare ett par minuter.
Den hĂ€r soppan kan varieras. Byt ut fiskbullarna mot fĂ€rsk fiskfilĂ©, skuren i bitar. Eller uteslut bĂ„de fisk och dill och ge soppan en helt ny karaktĂ€r med strimlad korv eller kassler. Det brukar uppskattas – inte minst av barnen.