Du behöver
- 2 st potatis
- 1 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 1 msk olja
- 1 st burk hela tomater (400 g)
- 7 dl buljong eller vatten
- 1 st fiskbullar i buljong (375 g), burk
- salt
- 1.5 krm socker
- svartpeppar nymald
- 1/2-1 tsk oregano
- 2.5 msk hackad dill
Gör så här
1
Skala och grovriv potatisarna på rivjärnets grövsta sida. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.
2
Fräs potatis, purjo och paprika i olja i en rymlig kastrull tills alltsammans är mjukt. Häll på tomater och buljong eller vatten, plus buljongen från fiskbullarna. Smaksätt med lite salt, socker, peppar, oregano och dill. Låt soppan koka under lock 10-15 minuter.
3
Lägg ner fiskbullarna i soppan och låt alltsammans koka ytterligare ett par minuter.
Den här soppan kan varieras. Byt ut fiskbullarna mot färsk fiskfilé, skuren i bitar. Eller uteslut både fisk och dill och ge soppan en helt ny karaktär med strimlad korv eller kassler. Det brukar uppskattas – inte minst av barnen.