Du behöver

  • 1 dl fintärnade rotsaker, t ex lika delar selleri, palsternacka och morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 1 dl kokta korngryn
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • några strösockerkorn
  • 1 krm salt
  • 1/4 krm svartpeppar

Gör så här

1
Rotsakstärningarna behöver vara så små som möjligt för att bli färdiga på kort tid. Hetta upp oljan i en liten stekpanna. Fräs rotsakstärningarna i oljan tills de börjar mjukna, cirka 3 minuter på drygt medelvarm platta. Tärningarna ska inte brynas utan endast få gyllene färg.

2
Tillsätt purjostrimlor och kokta gryn. Fräs dem under fortsatt omrörning tillsammans med rotsakerna ytterligare 2 minuter. Skeda över vinäger och smaka av med socker, salt och peppar. Gott att servera till exempelvis saltimbocca alla Romana, till pannvänd lövbiff med vitvinssky, till ossobuco eller annan köttgryta.