Du behöver

  • 6 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk kakao
  • 200 g smör eller margarin
  • 2.25 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 4.5 dl strösocker

Glasyr:

200 g florsocker
4 msk smält smör eller margarin
2.5 msk kaffe kallt bryggt
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

kokosflingor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjölblandningen. Tillsätt växelvis mjölk och det smälta matfettet. Smörj en långpanna väl och bred ut smeten i den. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna. Blanda till glasyren av smält matfett, kaffe och vaniljsocker. Sikta ner florsocker och kakao och rör till en slät smet. Bred ut glasyren över den kalla kakan. Strö över

2
kokosflingor. Dela kakan i rutor.


Kommentar:
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.