Du behöver
- 5 st ägg
 - fingersalt
 - vitpeppar
 - 1.5 msk smör
 
Att servera till:
                                                                rågbröd
                                                                salladsblad
                                                                böckling
                                                                gräslök                       (kinesisk)
                                    
Gör så här
1
                Knäck äggen ett i sänder i separat pyts och häll över i bunke. Antalet ägg per portion får avgöras av hunger och samvete.
            
2
                Rör äggen lätt med en gaffel till en någorlunda homogen smet, blanda i 3/4 tsk smulat fingersalt och 1 krm nymalen peppar.
            
3
                Smält smöret i stekpanna på knappt hälften av full värme.
            
4
                När fettet fräst och tystnat hälls all äggsmeten i och får bli krämig under långsam, ständig omrörning med en trägaffel. Äggytan ska inte bli brynt, röran får inte bli torrsmulig. Sluta i tid!
            
5
                Lägg upp genast på (smörat) rågbröd med frasigt salladsblad. På äggröran placeras väl urbenade filéer från en böckling per person, och rikligt med klippt (kinesisk) gräslök.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Att dricka till:
En enstaka immig snaps och en sval öl passar fint.