Du behöver
- 1 stor röd paprika
- 1 stor gul paprika
- 1 liten grön paprika
- 1 medelstor gul lök
- 2 medelstora vitlöksklyftor
- 3 msk oliv- eller rapsolja
- 2 1/2 msk avrunnen kapris
- 1-2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk nypressad citronsaft
- 1 kvist rosmarin
- salt, vitpeppar
- 500 g fiskfilé, t ex lax eller abborre
- lagerblad, helst färska
Gör så här
1
Ta av skalet på paprikorna enligt anvisningarna här intill.
2
Skala löken, finhacka den gula och skiva vitlöken mycket tunt.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt löken, gul som vit, och låt den fräsa en stund. Tillsätt kapris, vinäger, citronsaft och färsk rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över de skalade paprikaklyftorna. Låt om möjligt stå kallt några timmar, gärna över natten.
4
Skär kuber av fisken. Trä upp den på spett med lagerblad emellan och stek eller grilla tills fisken är genomhettad.
5
Ljumma paprikasalladen och servera den till fiskspetten. Kokt potatis passar till.