Du behöver
- 20 st Strömminingsfiléer
- salt och peppar
- rågmjöl
- ägg till panering
- ströbröd
- smör till stekning
- 1 st rödlök
- 6 st kryddpepparkorn
- 6 st vitpepparkorn
Lag:
4 msk ättiksprit 12 %
2.5 dl vatten
3 msk socker
1 tsk salt
Gör så här
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner. Krydda med salt och peppar. Lägg ihop filéerna med skinnsidorna utåt. Vänd dem först i rågmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek dem gyllene i smör ett par minuter på varje sida. Krydda. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och värm dem tills sockret smält. Låt kallna. Skala och skiva löken. Varva strömming med lök, krydd- och vitpepparkorn och häll över lagen. Låt dra ett par timmar.
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.