Du behöver

  • 2 dl pannkaksmix (Kungsörnen)
  • 2.25 dl vatten
  • 1 st morot ca 120 g
  • 1 msk margarin att steka i

Äppelfyllning:

1 msk olja
100 g champinjoner skivade färska
2 st äpplen i små tärningar
0.5 dl purjolök tunnskivad
1 tsk ingefära färskriven
1 bitar hel kanel
0.5 msk äppelcidervinäger
2 msk ljus soja
1 krm salt 2 tsk strösocker

Gör så här

1
Vispa samman pannkaksmix, vatten och morot. Smeten är tjock och måste bredas ut i pannan. Grädda 2-3 pannkakor, inte för tunna. Täck över så att de håller sig ljumma.

2
Hetta upp oljan i en liten traktörpanna. Fräs svampskivorna tillsammans med äppeltärningar och purjoringar tills det ångar av ingredienserna. Rör ner ingefära och lägg i en bit kanel som plockas bort när fyllningen är färdig. Tillsätt vinäger och soja. Sjud under lock på medelvärme tills äppeltärningarna är knappt mjuka, 3-5 minuter. Smaka av med salt och socker.

3
Fördela fyllningen på pannkakorna och vik ihop dem som omeletter.