Du behöver

  • 137.5 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 14.5 dl vetemjöl

Pensling:

ägg

Fyllning:

200 g smör mjukt
2 dl strösocker
0.5 dl kanel malen

Glasyr:

2 dl florsocker
1 st äggvita

Gör så här

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, cirka 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör tills jästen är löst. Tillsätt salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa i 50 minuter. Ta upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smör, strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ dem i smorda formar med snittytan upp. Pensla med uppvispat ägg. Jäs dem i 20 minuter. Sätt ugnen på 200-225 grader. Grädda i 20 minuter. Låt dem svalna. Blanda florsocker och äggvita. Ringla glasyren över bullarna. Låt den stelna.