Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • apelsin rivet skal av 1

Glasyr:

2 dl florsocker
1.5 msk saft pressad av apelsin
45 g apelsinskal syltade

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt apelsinskal och matfett. Häll smeten i muffinsformar av papper eller i smord muffinspanna.

2
Grädda muffins i pappersformar stående på plåt lite lägre än mitten av 200 grader varm ugn cirka 12 minuter. Muffinsen i muffinspanna gräddas i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt muffinsen kallna i sina formar.

3
Rör samman florsocker med apelsinsaft. Ta lite i taget tills glasyren får en jämn och slät konsistens. Bred den på muffinsen och strö hackade apelsinskal ovanpå.


Kommentar:
Fler muffinsrecept hittar du nedan.