Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- apelsin rivet skal av 1
Glasyr:
                                                              2 dl florsocker
                                                              1.5 msk saft                       pressad  av apelsin
                                                              45 g apelsinskal                       syltade
                                    
Gör så här
1
                Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt apelsinskal och matfett. Häll smeten i muffinsformar av papper eller i smord muffinspanna.
            
2
                Grädda muffins i pappersformar stående på plåt lite lägre än mitten av 200 grader varm ugn cirka 12 minuter. Muffinsen i muffinspanna gräddas i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt muffinsen kallna i sina formar.
            
3
                Rör samman florsocker med apelsinsaft. Ta lite i taget tills glasyren får en jämn och slät konsistens. Bred den på muffinsen och strö hackade apelsinskal ovanpå.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Fler muffinsrecept hittar du nedan.