Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- apelsin rivet skal av 1
Glasyr:
2 dl florsocker
1.5 msk saft pressad av apelsin
45 g apelsinskal syltade
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt apelsinskal och matfett. Häll smeten i muffinsformar av papper eller i smord muffinspanna.
2
Grädda muffins i pappersformar stående på plåt lite lägre än mitten av 200 grader varm ugn cirka 12 minuter. Muffinsen i muffinspanna gräddas i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt muffinsen kallna i sina formar.
3
Rör samman florsocker med apelsinsaft. Ta lite i taget tills glasyren får en jämn och slät konsistens. Bred den på muffinsen och strö hackade apelsinskal ovanpå.
Fler muffinsrecept hittar du nedan.