Du behöver

  • 4 fikon
  • 1/2 dl nötter/mandel
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 4 röda äpplen
  • yoghurt med champagnesmak
  • (Yoggi) eller vispad grädde, sötad och smaksatt med calvados

Gör så här

1
Finhacka fikon och nötter. Blanda hacket med marmelad. Ta bort flugan (foderbladen) och skaft på äpplena. Skär ut kärnhuset med en äppelpipa. Skär en bit, ca 1 cm, av kärnhuspelaren och placera den som en propp i botten på äpplet.

2
Skala av en smal slinga i spiralform runt om äpplet så att skalet som blir kvar ser dekorativt ut.

3
Ställ äpplena i var sin pappersform som vidgas lite. Fyll äpplena med marmeladblandningen jäms med äpplet. Det blir marmeladblandning över. Spara den och toppa äpplena med det genast de kommer ut ur ugnen.

4
Grädda äpplena mjuka i 200 graders ugnsvärme, 25-30 minuter. Lyft dem ur formarna och toppa med marmeladblandning.

5
Servera äpplena ljumma med Yoggi med champagnesmak, en ny produkt som just börjat säljas i butik, eller lättvispad grädde smaksatt med lite socker och eventuellt calvados.


Kommentar:
För fler juliga frukträtter, klicka på länkarna!